طی حدود 180 سال هیپنوتیزم علمی که آغازگر آن دکتر فرانس آنتوان مسمر اتریشی بود، طی فراز و نشیب های زیادی اکنون هیپنوتیزم جایگاه اصلی خود را بعنوان یک روش علمی روان درمانی در دانشگاههای معتبر دنیا باز کرده است تحقیقات متعدد مراکز علمی تأثیر هیپنوتیزم را در درمان و کمک های مؤثر در آرامش بخشی به بیماران مبتلا به بیماریهای لاعلاج اثبات کرده اند. گستره این تحقیقات در حدی است که تألیف یک دایره المعارف را ایجاد میکند. پیشگامان هیپنوتیزم علمی کوشش کرده اند تا هیپنوتیزم را در درمان بیماریهای سایکوسوماتیک و همچنین در جراحیهای مختلف بعنوان کنترل درد یا تسریع در بهبودی و ارتقاء روحیه بیماران استفاده کنند.
دکتر جمیز اسدیل جراح معروف انگلیسی که در هندوستان خدمت میکرده تا سال 1952 هیپنوتیزم را در جراحیهای بزرگ مورد استفاده قرار داده و انجمن پزشکی بریتانیا در سال 1955 و انجمن پزشکی آمریکا در سال 1958 هیپنوتیزم را بعنوان یک ابزار با ارزش در درمان بیماریها به رسمیت شناختند.
با توجه به حدود سی سال تجربه اینجانب در رابطه با اثرات آرامش بخشی، کنترل درد و درمان از طریق هیپنوتیزم به نتایج مفید و قابل توجهی دست یافتم. نخست در سال 1364 با کمک آقای دکتر پزشکی جراح دندانپزشک هیپنوتیزم را در بیحسی برای کشیدن دندان، پرکردن و جراحی لثه روی بیماران با موفقیت استفاده کردم، فیلمهای مستند هرچند با کیفیت کم در این رابطه موجود است.
در شهریورماه 1369 اولین زایمان طبیعی بدون درد را در بیمارستان آبان تهران با موفقیت انجام دادم که شرح کامل آن در روزنامه کیهان شماره 13996/ مورخ 19صفر1411 درج گردیده موجود است و دو زایمان طبیعی بدون درد هم در بیمارستان بوعلی تهران اجرا کرده ام.
در تاریخ 28/6/1370 به دعوت دانشکده پزشکی شاهرود، هیپنوتیزم را بر روی بیمار با فشارخون بالا که دارو درمانی بر او بی اثر بوده در بیمارستان زیرنظر آقای دکتر اخوین رئیس بیمارستان در یک جلسه نیم ساعته با موفقیت بکار بردم و همان روز در همان بیمارستان هیپنوتیزم را در درمان آسم توأم با تشنج در مدت 40 دقیقه کار روی بیمار، او را با موفقیت از زیر چادر اکسیژن خارج کرده و پس از 24 ساعت و عدم بازگشت بیماری هر دو بیمار مرخص شدند. که تشکرنامه دانشکده در این مورد وجود دارد. ضمناً در همین دانشکده هیپنوتیزم را در تخلیه و پر کردن دندان با همکاری خانم دکتر وجیه نوری با موفقیت بکار بردم.
در سال 1381 هیپنوتیزم را در ارتقاء روحیه ورزشکاران تجربه کردم و به دعوت مدیرعامل باشگاه فرهنگی ورزشی صنام تهران روی دو تیم شکست خورده که روحیه خود را باخته بودند و در مرز قهرمانی کشور بودند هیپنوتیزم را بکار گرفتم و ظرف یک هفته هر دو تیم، والیبال و بسکتبال این باشگاه را به مقام قهرمانی کشور ارتقاء دادم.
تاکنون صدها بیمار را که از روان نژندی و بیماریهای سایکوسوماتیک رنج میبردند از طریق هیپنوتراپی و روشهای مکمل دیگر به تعادل رسانده و به زندگی عادی بازگردانیده ام که شرح آن کتابی مفصل خواهد شد.
معمولاً در تحقیقات علمی باید به کارهای علمی و تحقیقی دانشمندان در تأیید مطالب ارائه شده استناد کرد، اما در مورد یک پدیده علمی که سابقه تحقیقی و تجربی مستندی ندارد و بعنوان پیشرو صحبت میشود ما را از استناد به آن معاف میدارد و من بعنوان پیشرو و مبتکر ارائه یک روش نوین و بی سابقه در تاریخ هیپنوتیزم علمی جهان به مستندات علمی و تأیید شده در باب سزارین بدون بیهوشی که توسط اینجانب طی چند نوبت با موفقیت انجام شده و در تمام رسانه های خبری دنیا منتشر گردیده است اشاره میکنم و به اختصار به روش اجرای این کار علمی میپردازم.
اولین سزارین بدون بیهوشی با هیپنوتیزم در تاریخ 9 اسفندماه 1369 در بیمارستان پارس تهران توسط کادر پزشکی که با استاد جراح جناب دکتر بهرام معظمی گودرزی و دستیار ایشان جناب دکتر مهدی زاده با حضور دو نفر متخصص بیهوشی در اطاق عمل انجام شد، و این واقعه توسط تلویزیون جمهوری اسلامی ایران در اطاق عمل فیلمبرداری شد. نوزاد، شیده الماسیان بعنوان اولین دختر ایرانی ثمره این سزارین بدون بیهوشی است که برای اولین بار در جهان محسوب میشود.
دومین سزارین بدون بیهوشی با هیپنوتیزم در تاریخ 25 خرداد ماه 1386 در بیمارستان دکتر عیوض زاده توسط کادر پزشکی این بیمارستان و شهامت جراح خانم دکتر رویا خدایی و با نظارت ناظر علمی جناب دکتر رحمت اله رفیع به همراهی کادر اطاق عمل و حضور متخصص بیهوشی با موفقیت انجام شد. دختری زیبا با وزن 150/4 کیلوگرم بنام ساقی رکنی نژاد بعنوان دومین نوزاد از طریق سزارین بدون بیهوشی در جهان متولد شد.
سومین سزارین بدون بیهوشی با هیپنوتیزم در تاریخ 28 آبان ماه 1387 در بیمارستان فوق تخصصی پیامبران به کمک کادر اطاق عمل و خانم دکتر رویا خدایی جراح و خانم دکتر ولی محمدی متخصص زنان و دستیار و حضور متخصص بیهوشی با موفقیت انجام شد. که اولین پسر به نام علی نداف از طریق سزارین بدون بیهوشی در جهان متولد شد.
چهارمین سزارین بدون بیهوشی با هیپنوتیزم در تاریخ 2 دی ماه 1388 در بیمارستان آسیا توسط کادر اطاق عمل و جناب دکتر رحمت اله رفیع و آقای دکتر محمدرضا برنجیان دستیار و با حضور دکتر فخراله محمدی متخصص بیهوشی و کادر اطاق عمل با موفقیت اجرا شد. طی این سزارین بدون بیهوشی دختری زیبا بنام پرنیا بعنوان چهارمین تولد هیپنوتیزمی در جهان ثبت شد.
همانطور که ذکر گردید در تمام این چهار جراحی صورت گرفته متخصصین بیهوشی در اطاق عمل حضور داشته و تمام شرایط لازم را آماده کرده اند تا چنانچه زائو از حالت هیپنوز خارج شود سریعاً او را بیهوش نمایند و مانعی در راه تولد نوزاد پیش نیاید که خوشبختانه در هیچ یک از سزارین ها نیازی به این کار پیش نیامد.
*اینک به اختصار به روش کار در زایمان های بی درد و سزارین بدون بیهوشی اشاره میشود.
برای انجام زایمان بی درد حداقل دوماه قبل از تاریخ زایمان زائو را ابتدا باید با روش ریلاکسیشن قوی آشنا کرده و طی چهار جلسه تکنیک خودهیپنوتیزم را آموزش داد. در ماه دوم علاوه بر تمریناتی که برای عمیق کردن خلسه هیپنوتیزمی انجام میشود، تکنیک تنفسی خاص داده میشود که در هنگام زایمان زائو بتواند نه تنها بر درد و انقباضات رِحَمی فائق آید بلکه با این تکنیک خروج نوزاد را سریعتر و آسانتر کند و اغلب نیازی به حضور هیپنوتیزور در اطاق عمل نیست. این روش را میتوان در سالن بیمارستانها روی گروههای 20 تا 50 نفر بصورت جمعی هم اجرا کرد.
اما در خصوص سزارین با هیپنوتیزم لازم است سه ماه قبل از تاریخ زایمان زائو تحت نظر پزشک متخصص زنان و هیپنوتیزور قرار گیرد، تکنیک سزارین با زایمان طبیعی بدون درد در بخش اول که یادگیری خودهیپنوتیزم تا مرحله شرطی شدن است یکسان میباشد اما زائوی سزارینی را از ماه دوم به بعد تا روز موعود توسط هیپنوتیزور و حداقل هفته یی یکبار باید عمیقاً هیپنوتیزم کرد و تکنیک بیحسی را در سطح شکم خصوصاً محل جراحی، تا رِحَم و اندامهای درونی ادامه داد و تست بیحسی زیرشکم که محل جراحی و خروج نوزاد است توسط پزشک متخصص با حضور هیپنوتراپیست سه بار باید اجرا شود، خصوصاً یکروز قبل از تاریخ سزارین این تست باید قویاً اجرا شود تا میزان بیحسی و کنترل زائو مشخص گردد.
تکنیکی که در این مورد اجرا میشود ناشی از تجارب سی ساله اینجانب است که نه تنها از تکنیکهای هیپنوتیزم استفاده میشود بلکه همراه با انتقال انرژی می باشد. لازم به ذکر است که بیحسی هیپنوتیزمی با بیهوشی دارویی تفاوت دارد، در بیحسی هیپنوتیزم فرد بین 15 الی 20% درد را احساس میکند و نسبت به فضای اطراف آگاهی دارد اما تمرکز او بیشتر روی گفتار هیپنوتیزور است که تمام وقت با تلقینات لازم و انتقال انرژی روحی با او درارتباط است اما تفاوت فاحش در وضعیت زائو و نوزاد در سزارین با هیپنوتیزم و سزارین با بیهوشی وجود دارد بطوریکه نوزاد متولد شده در سزارین بدون بیهوشی بلافاصله به محرکهای محیطی پاسخ میدهد و دوران نقاهت زائو بسیار کوتاه است و پس از خروج از حالت هیپنوز بلافاصله آماده است تا با خبرنگاران مصاحبه کند و جای بخیه ها سریعاً بهبود پیدا میکند.
حسین الماسیان
روانشناس، هیپنوتراپیست، عضو انجمن N.G.H آمریکا